Arpotechnon testi- ja kehityslaitteistoa, Beijer X2 base ohjauspaneeli ja Mitsubishi FX5U-32MR ohjelmoitava logiikka

Arpotechno

Yhdistyksen toimintaa tukee merkittävällä rahallisella panoksella Arpotechno, joka on maaliskuussa 2012 Tampereella perustettu automaatio- ja tietotekniikan palveluja tarjoava pienyritys, nykyinen kotipaikka on Mikkeli.

Yrityksen perustaja Veijo Arponen muutti perheineen Tampereelta lähemmäksi vanhempiaan ja lapsiaan Etelä-Savoon Mikkeliin syksyllä 2018. Yrityksen varsinainen toimitila sijaitsee Otavan vanhalla koulutilalla, jossa on runsaasti tilaa toimia ja tehdä töitä. Muutettuaan keskustan kupeesta Saksalasta maaseudun rauhaan Ristiinaan on Veijo työskennellyt lähes poikkeuksetta Saveniuksen leipomon vieressä sijaitsevan talon toimistohuoneessa.

Valmistuttuaan automaatioinsinööriksi Kotkan teknillisestä oppilaitoksesta jouluna 1987 opiskeli hän työn ohessa automaatio- ja säätötekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisessä yliopistossa Hervannassa. Automaatio- ja säätötekniikan pääaineen lisäksi Veijo opiskeli lyhyenä ammattiaineenaan ohjelmistotuotantoa. Automaatioalan perustutkintojen lisäksi yrittäjä on suorittanut useita ohjelmistotekniikkaan liittyviä kursseja mm. sulautettuja järjestelmiä Lappeenrannan ja Texasin yliopistoissa.

Arpotechnon perustajalla Veijo Arposella on pitkäaikainen työkokemus automaatiosta ja tietotekniikasta. Uran varrelle mahtuu paljon menestykseitä projekteja ja työtehtäviä, epäonnistumisista on taas viisastuttu ja opittu välttämään sudenkuoppia.

Pääpaino on ohjelmistotuotteiden tuotekehityksessä ja ohjelmistojen sekä järjestelmien ylläpidossa. Ohjelmointikokemusta löytyy usemmalla ohjelmointikielellä, juuri tällä hetkellä ohjelmoidaan C++:lla ja C#:lla niin Windows- kuin Linux-ympäristöön pieniä sulautettuja järjestelmiä unohtamatta, esim. Microchip ATtiny85.

Ohjelmoinnin lisäksi tuttuja alueita ovat tietokannat ja tietoverkot. Ylläpidossa on omaa yritystoimintaa tukevia tietoteknisiä järjestelmiä, esim. Git-repositoreja, Jitsi-verkkokokousjärjestelmä ja tiedostojen jakamiseen Nextcloud. Arpotechno voisi auttaa vastaavien järjestelmien ylläpidossa myös muita eteläsavolaisia yrityksiä.

Aivan kaikki markkinointiin liittyvät superlatiivit ja ansioluettelon koko osaamiskartta ei mahdu tälle sivulle. Parhaaseen lopputulokseen pääsemme tekemällä yhdessä avointa ja rehellistä yhteistyötä tukien toisiamme heikommissa osa-alueissa ja ammentamalla oppia siitä kaikesta, missä olemme hyviä.

Jos edustamallasi yrityksellä, tai itselläsi yksityishenkilönä, on automaatioon tai ohjelmistoihin liittyviä hankkeita, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen info@arpotechno.fi.

Veijo Arponen, yrittäjä

Suur-Savon Verkko ry - OH4SSV
Radioamatöörien puhe- ja viestiverkkoja edistävä yhdistys